Във вторник през страната ще премине студен атмосферен фронт. Това съобщиха

...
Във вторник през страната ще премине студен атмосферен фронт. Това съобщиха
Коментари Харесай

Времето във вторник: Облаци с валежи от дъжд

В ъв вторник през страната ще премине леден атмосферен фронт. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд основно в Южна България и североизточните региони. Вятърът ще е сдържан от северозапад, в източните региони – от североизток и с него ще нахлува леден въздух.

Дневните температури ще се намалят и оптималните ще бъдат сред и 13° .

В столицата оптималната температура ще е към .

Няма оповестени предупредителни кодове за рискови феномени. Картата на Национален институт по метеорология и хидрология е оцветена в зелено.

Вечерта от северозапад облачността ще стартира да се раздира и да понижава.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно, на доста места – с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред и 10° . Температурата на морската вода е - . Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, под 1000 м – от дъжд и сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде към , на 2000 м – към минус

През идващите дни ще има променлива, постоянно забележителна облачност, основно в Източна България ще има и превалявания, на повече места – в четвъртък. Вятърът ще е от запад-северозапад, в сряда – до сдържан, в четвъртък – ще се усили. Минималните температури ще бъдат сред минус и , дневните едва ще се покачат и оптималните ще са сред 10° и 15°



Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР